Myynti on yrityksen Sykkivä Sydän

Tällä sivulla käsitellään tuloksekkaan myyntityön eri osa-alueita. Mikäli sinulla on tunne, että saisit ehkä itsestäsi enemmänkin irti ja voisit jopa vielä oppia uutta niin kannattaa katsoa nämä videot. Asiaa kanssasi käy läpi IY Networkin Asiakkuusjohtaja Mikko Tiira. Mikolla on oma kahdenkymmenen vuoden kokemus myymisestä ja myynnin johtamisesta sekä kehittämisestä. Tavoitteena on tuottaa säännöllisesti uutta materiaalia, jota voit hyödyntää omaan kehittymiseesi. Liity postituslistallemme, niin näet aina ensimmäisenä uudet lisäykset – niin videot, kuin artikkelitkin.

Tuosta vierestä se käy ->

4 – Luottamuksen luominen – Kuuntelemisen ja kysymisen taito

Ihmissuhdetaidoista ehkä kaikkein aliarvostetuin on kysymisen ja kuuntelemisen taito. Tämä on se tekijä, joka usein erottaa mestarimyyjän tuote-esittelijästä tai keskivertomyyjästä. Mikäli toimit työtehtävissä, joissa menestyminen edellyttää hyviä ihmissuhdetaitoja kannattaa tämä video katsoa. Tulet oppimaan miten tämä parantaa kykyäsi luoda luottamusta sekä syventää ymmärrystäsi tilanteesta ja ihmisistä.

3 – Lisää asiakastapaamisia – Kontaktoinnin menestyskaava.

Valtaosa myyjistä tuskailee asiakastapaamisten sopimisen kanssa. Lähes poikkeuksetta myyjät kertovat tämän olevan myyjän työssä se kaikkein ikävin asia. Osalle myyjistä puhelimen luurin nostaminen on jopa pelottavaa ja lopuille se on vähintäänkin epämiellyttävää. Kuitenkin myyjän työtehtävistä kontaktointi ja asiakastapaamisten sopiminen on se kaikkein tärkein yksittäinen työtehtävä. Jos kaipaat lisää asiakastapaamisia, kannattaa video katsoa.

2 – Myyjän Tuloksentekokyky

Huippumyyjille on hyvin tyypillistä se, että he arvioivat jatkuvasti omaa tekemistään ja pyrkivät tätä kautta kehittämään omaa tuloksentekokykyään. Tällä videolla käsitellään niitä tekijöitä, joista myyjän tuloksentekokyky muodostuu. Tulet huomaamaan, että pelkästään pätevyys ei riitä vaan menestymiseen myyntityössä tarvitaan muutakin. Video auttaa sinua arvioimaan omia onnistumismahdollisuuksiasi myyntityössä.

1 – Myyjänä Kehittyminen

Valtaosa myyjistä käy läpi samat vaiheet kehittyessään myyjänä. Harmillista tosin on se, että niin kovin harvasta kasvaa todellinen huippumyyjä. Monet meistä jämähtävät matkan varrella totuttuihin kaavoihin, joka tarkoittaa kehityksen pysähtymistä. Tällä videolla käsitellään myyjän kasvua juniorimyyjästä huippumyyjäksi. Väitän, että moni meistä tunnistaa itsensä videolta. Tulet huomaamaan, että kokemus ei olekaan pelkästään hyvä juttu. Lisäksi opit miten huippumyyjä eroaa kokeneesta keskivertomyyjästä.