Mikko Tukonen

Olen työskennellyt viimeisen 24 vuoden aikana markkinoinnin ja myynnin parissa. Myyntivalmentajana olen toiminut vuodesta 1994 lähtien. Myynnin lisäksi valmennusaiheita ovat olleet asiakaspalvelu, johtaminen, tiimityöskentely sekä työyhteisön ja yksilön energisyyden kehittäminen.
Mottonani on, että menestys on suoraan riippuvainen taitojen lisäksi asenteesta ja energisyydestä. Huippusuorituksien taustalla on aina myös kirkkaat ja mitattavat toiminnalliset tavoitteet. Työhön liittyvien tavoitteiden lisäksi tarvitaan tasapainoisia omaa elämää, terveyttä ja perhettä tukevia tavoitteita, energiaa ja motivaatiota. Valmennustapani on ihmisläheinen, ohjaava ja elämyksellinen. Olen vaativa valmentaja ja sitoutunut valmennettavien menestykseen sekä oppimiseen.

Henkilötiedot
Synnyin vappuna 1958 Hyvinkäällä. Asun perheeni kanssa tällä hetkellä Heinolassa. Olen ollut avioliitossa vuodesta 1987 lähtien Birgiten kanssa. Poikani Tomas syntyi vuonna -90 ja tyttäreni Janette syntyi -01.

Koulutus ja kokemus
Suoritin ylioppilastutkinnon vuonna 1978, jonka jälkeen opiskelin 4 vuotta kaupallisia aineita (1986 Kauppateknikon tutkinto, 1988 MKT -tutkinto). Lisäksi olen suorittanut lukuisia johtamiseen, myyntiin, henkilökohtaiseen kasvuun, opettamiseen ja valmentamiseen liittyviä kursseja. Työkokemusta olen saanut ollessani yrittäjänä vuodesta 1984 lähtien.

Yritystoimintani ovat liittyneet läheisesti palvelujen markkinointiin ja myyntiin sekä kuluttaja- että yrityssektorilla.

Täyspäiväisenä yritysvalmentajana olen toiminut päätoimisena vuodesta 1999 lähtien. Tänä aikana olen toiminut yli 65:ssä eri prosessissa tai kehityshankkeessa.

Työkokemus pääpiirteittäin
1977 –1978 Armeijassa merivoimissa ( tykkimies ), Upinniemi.
1978 – 1982 Erityyppisissä töissä Tukholmassa
1983 Markkinointipäällikkö, ilmoitustilamyyjä, Atlas-lehti, Helsinki
1984 – 92 Omaa yritystoimintaa: Pasilan Solarium Pasila Express ja Ravintola Avain julkaisut
1993 – 99 Suoramyynti, kulutus- ja yrityssektori, GNLD International
1993 – 96 Gladiaattori Suomessa ja Englannissa ”The Gladiators”, Harlin&Selin Productions
1994 – 95 Myyntivalmentaja ja kansallinen tiiminjohtaja, GNLD International
1995-1999 Johtamistaitovalmentaja ja kansainvälinen tiiminjohtaja, GNLD international
1999- Yritysvalmentaja, Valmennustalo itsensäylittäjät Oy, TJ

Harrastukset
Olen urheilufani ja innostunut erityisesti ylipitkistä suorituksista. Painoharjoittelu on ollut lähellä sydäntä aina ja edelleen käyn salilla kuntoilemassa. Vapaa-aikana luen, hoidan puutarhaa, matkustelen ja olen innokas penkkiurheilija seuraten kaikkia urheilulajeja.

Mikko Tukonen

GSM 0400 581 111
mikko.tukonen@itsensaylittajat.fi

Mikko Tukosen blogit