Yhteistyö Uravalmennuksessa

Uravalmennus on työtä, jossa paneudutaan asiakkaan työuraan liittyviin ongelmiin. Työskentelyni sekä yksityisellä- että kolmannella sektorilla on laajentanut yhteistyöverkostoani huomattavasti mikä on asiakkaani etu huolimatta siitä kummalta taholta asiakas on  tullut.

Yhteistyötahoilla on kaikilla merkityksensä, mutta usein kolmannella- ja julkisellasektorilla yhteistyössä olevien tahojen määrä on suuri ja tärkeydessään nostettu asiaankuulumattomalle tasolle. Tämä taas johtuu usein siitä, että nimenomaan sosiaali- ja terveysalataustaisten työntekijöiden kuva omasta työstään on muokkautunut viranomaistaholle suuntautuvaksi.

Esitin erään kunnan johtavalle sosiaalityöntekijälle toimintaani kaaviolla, jossa yhtenä keskeisenä kohtana on työnantaja, niin hän ei ymmärtänyt sitä, että miksi työnantaja on siinä kaaviossa.

Yritin selittää, että mikäli asiakkaan halutaan sijoittuvan työelämään, niin työnantaja on asiakkaan tärkein yhteistyökumppani. Jäin käsitykseen, että tämän pienen kunnan johtava sosiaalityöntekijä ei todellakaan ymmärtänyt mitä tarkoitin.

Teen yhteistyötä monien tahojen kanssa, joista merkittävä osa on työnantajia. Tämä yhteistyö mahdollistaa asiakkaani olevien työnetsijöiden ja verkostossani olevien työnteettäjien kohtaamisen.

Työni kannalta tärkeämpää kuin yhteistyöverkostoni on se, että asiakkaani oivaltavat oman verkostonsa tärkeyden ja sen kehittämisen merkityksen työuran kehittämisessä.

Sillä verkosto ei ole mikään ihme juttu – se on ryhmä ihmisiä, jotka tuntevat toisensa ja joilla on keskinäinen luottamus sekä arvostus.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *